Dokumentation: Hvad skal I bruge, når jeg anmelder en skade?

For at få erstatning skal du kunne dokumentere eller sandsynliggøre, at du har haft de ting, der er gået i stykker eller blevet stjålet. Du skal også kunne dokumentere, hvornår tingene er købt og til hvilken pris. 

Hvilken form for dokumentation?

Dokumentationen kan være kvitteringer, regninger, købekontrakter, vurderinger fra guldsmed mv. Har du købt noget privat, skal du huske en dateret overdragelseserklæring. Her skal det fremgå, hvad der er købt og til hvilken pris. Overdragelseserklæringen skal også indeholde navn og adresse på både køber og sælger.

Er politianmeldelse nødvendigt?

Vi skal bruge en kopi af politianmeldelsen, hvis der er sket hærværk, tyveri, røveri, overfald eller forsøg på dette.
Hvis du anmelder et tyveri, skal du desuden sandsynliggøre, at der er tale om tyveri. Vi dækker nemlig ikke, hvis du har glemt, forlagt eller mistet dine ting.

Særligt for cykler og bagage

Når du anmelder et cykeltyveri, skal du oplyse stelnummer og låsebevis. Bemærk, at låsen skal være godkendt af Dansk Varefakta Nævn. Er cyklen importereret fra udlandet, kan du i stedet for stelnummer oplyse cyklens serienummer.

Få mere at vide om cykeldækningen

Anmelder du mistet eller ødelagt bagage, skal vi bruge en kvittering fra transportøren. Er det sket i lufthavnen, skal vi bruge en PIR-rapport.

Rejseforsikring: syg før/under rejsen?

Vi skal altid bruge flybillet, bekræftelse eller lign., der dokumenterer rejsens pris og varighed – uanset årsagen til din anmeldelse. Drejer det sig om afbestilling af en rejse, skal vi også bruge en bekræftelse på afbestillingen fra fx rejseselskabet eller transportselskabet.

I nogle tilfælde kan vi bede om fx en kopi af din journal – fx hvis du har fået læge- eller hospitalsbehandling. Vi kan også have brug for kvitteringer på dine erstatningskøb. Husk derfor at gemme dokumentation på alt, du ønsker at få erstattet.

Anmeld skade på Min side